KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - BAHAETTİN KARAKOÇ İLKOKULU

Ekm

Onikişubat Sosyal Hizmetler Merkezi psikologlarından Sayın Ali KARAKUŞ okulumuzda "Çocuklarda Kayıp ve Yas Süreci" konulu seminer gerçekleştirmiştir. 24 Ekim 2023 Salı saat 12.15'te okulumuz konferans salonunda velilere yönelik yapılan seminere velilerimiz katılım sağlamıştır. Katılım gösteren bütün velilerimize ve sayın Ali KARAKUŞ'a teşekkür ederiz.

Ekm

İlk ve ortaöğretim öğrencilerinde bilimsel farkındalığı artırmak ve bilim iletişimini toplumumuzun tümüne yaymak için Tübitak tarafından bilim söyleşileri gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda okulumuzda 4.sınıf öğrencilerine Dr. Öğretim Üyesi Zekiye İpek KATIRCI KIRMACI tarafından ‘İlkokul Öğrencilerinde Sağlıklı Yaşam, Spor ve Postür Bilinci’ konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Verimli ve eğlenceli geçen söyleşi için Sayın Zekiye İpek KATIRCI KIRMACI’ya teşekkür ederiz.

Ekm

Türk şiirinin Beyaz Kartalı Bahaettin Karakoç, vefatının 5. yıldönümünde okulumuz 4-D sınıfının düzenlediği programda anıldı.

Okulumuz 4-D sınıfı Öğretmeni  Ender BAYIR ve öğrencilerinin  hazırladığı şiir dinletisinde Türk şiirinin Beyaz Kartal'ı olarak bilinen Bahaettin  KARAKOÇ'un birbirinden güzel şiirleri öğrenciler tarafından okundu. Programın hazırlanmasında emeği geçen 4-D sınıfı öğretmeni Ender BAYIR'a ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Türk şiirinin Beyaz Kartalı Bahaettin KARAKOÇ’u saygı ve rahmetle anıyoruz.

Ekm

Okuryazar buluşmaları kapsamında ''Süper Başkan'' kitabının yazarı Yaşar BAYRAKTAR okulumuza davet edilerek öğrencilerimizle buluştu ve öğrencilerimize yönelik söyleşi gerçekleştirdi. Öğrencilerimizin yazarlık ve kitap hakkındaki sorularını cevaplayan yazarımız öğrencilerimize çeşitli tavsiyelerde bulundu. Yapılan güzel söyleşi sonrasında öğrencilerimiz kitaplarını imzalattılar ve kitaplar hakkında sohbet ettiler. Söyleşi ve imza için kıymetli yazarımız Yaşar BAYRAKTAR 'a teşekkür ederiz.

Haz

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Onikişubat Kaymakamlığı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Robotex, Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği, MBA okulları iş birliği ile ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde değişik kategorilerde düzenlenen "Robotik ve Teknoloji Festivali" ne Bahaettin Karakoç İlkokulu olarak Müdür Yardımcımız Uğur ZELYURT danışmanlığında 5 öğrencimizle "Lego Sumo" kategorisinde katılım sağladık. "Lego Sumo" kategorisinde 4.olduk ve Jüri Özel Ödülünü kazandık. Festivalde mücadele eden takımımızı kutlar gelecek yarışmalarda başarılar dileriz.

Takım Üyeleri;

KÜ***** EY***** Yİ***** (2-B Sınıfı)

NE***** BE***** GÜ***** (2-C Sınıfı)

Yİ***** KA***** (2-D Sınıfı)